Vánoční dárky

06.10.2020 10:07

S nástupem do školy vánoční dárky se přesunuly do zcela jiné kategorie. Nevím jak jinde, ale zcela se míjí nadšením plyšáky, měkké dárky (rozuměj oblečení) a knížky. To poslední ale urputně dostávají od Ježíška každý rok.  Dle mého názoru jsou Vánoce v 1. třídě těmi posledními, kdy můžete kupovat hračky. Škola a změna sociálního prostředí udělá svoje i s Vašimi iluzemi jak milé máte doma dítě.

Ještě mělo dílčí úspěch LEGO a společenská hra - Výbušná koťátka.Je to novinka a poměrně jednoduchá a vtipná. Opravdu slaví úspěch.

No a pak už to jelo spíše v recesi. Nejoblíbenějším slovem u maldých bylo HOVNO. Byla i jiná slova co pochytili již na začátku školní docházky, ale ty jsme zatím uhlídala, aby v  jejich slovníku se nezabydlela. Ovšem nedělám si iluze na dlouho. Takže dostali polštářek ve tvaru emotikonu hovínka, pak dvě závodící hovínka do vany (jsou na setrvačník a plavou), a propisky se záchodem místo gumy.

Jako dobrou hračku hodnotím elektronické stavebnice na fyzikálním základě BOFIN. Zatím je tak ale hodnotím pouze já. Trochu s nimi stavěli a nikoliv tak intenzivně jak popisovali jiní rodiče v recenzích na tento výrobek. Je jich hodně typů, my šli do nejjednoduššího.

Co ovšem mělo fenomenální úspěch byla dětská sada malý chemik. Pokud vám nevadí , že jediný pokus který budou dělat donekonečna je vaření letkvarů (a smíříte se s tím, že vyšší ambice nemá smysl projektovat) - tak opravdu doporučuji. Ovšem drahé to je a je tam toho tak pro jedno dítě ( a i to skromné)  a ne pro dvojčata. Ovšem dvě sady jsou zase dost finančně náročné. Já jsem koupila jednu sadu a dokoupila v zdravotnických potřebách pomůcky. Stojánek na zkumavky, plastové pipety, zkumavky  (lahvičky na moč s víčkem), trychtýřky atd. Z chemikálií si opravdu dlouhodobě vystačíte s jednou sodou (kilové balení), octem, různými potravinářskými barvivy v prášku. Ty chemikálie, co jsou součástí sady , jsem odložila, neb na takové "náročné" pokusy nejsou evidentně připraveni. Pak jseme jim vždy cvrkla do kádinek co jsem našla v lednici : mléko, víno, coca-colu, olej, citron, atd. Sice jsem pak musela kuchyň vzít zgruntu, ale hráli si sami i 2 hodiny. My máme tuto

https://www.4kids.cz/clementoni-velka-chemicka-laborator?gclid=EAIaIQobChMIpLjz_sSf7AIVDRkGAB06fQtVEAQYAyABEgLHSPD_BwE