Školka

06.10.2020 11:59

Já bych řekla, že to bylo ku prospěchu nás všech.  Sice již předtím chodili do soukromé školky občas, když jsme potřebovala něco vyřídit, ale teď už to bylo DOOPRAVDY.

Stručně některé postřehy:

Oblíkání:

Nejhorší je zimní období. Než je oba komplet oblečete jste buď splavení jak kůn (protože jste se pochopitelně oblékli první) anebo jste oblečení jen částečně (protože dvojčata přeci nebudou čekat...).  Převlékání ve školce mě děsilo. Než my jsme se popřevlíkali, byli všichni dávno doma. Nejhorší jsou ovšem punčocháče. A pak jsme to odkoukala od jedné maminky - než klukům vysvlíkat punčocháče a dávat tepláky a pak je vystavovat nepohodlí, když si to vše zas mají obléct a vysvléct po dopolední procházce - tak jsem jim začala dávat na punčocháče do třídy kraťasy. Holky mají sukýnky na punčochách a moji měli kraťasy. Odpadlo věčné nasypávání do punčoch a všichni byli spokojení. Považuji to doteď za geniální řešení.  Pak jsme i trochu stáhli náskok jednorodičů v šatničce což mi dodalo značného sebevědomí. jejich poznámky typu : to je práce s dvojčaty, že?  No jo, vše máte 2x... mě přiváděli k nepříčetnosti... ano, i ve školce tento "milý" fenomén pokračoval. 

 

Nešvar učitelek:

Nepřiznají, že je od sebe nerozeznají. Chápu, někdy to není lehké a ani času nazbyt. Ale trvale je neoslovavali jménem, pouze souhrnným označením kluci "Novákovi". A tak  to nějak zůstalo. Takže místo křestního kména to bylo DVOJČATA a KLUCI.  A to opravdu není dobře pro děti, kde každý se nějak jmenuje, jen vaše děti jméno nemají. Moc doporučuji pohlídat, aby se Vám to taky nestalo. Učitelky jsou hrdé a nechtějí přiznat, že by jim rozlišovací znaménko u dětí dvojčat pomohlo. A tak to řeší nejjednodušší cestou. Pak to dospěje k tomu, že si ani obě děti neuvědomí, že jsou každý sám za sebe a ne vždy musí vše spolu.