Kam s nimi přes den....

17.05.2013 14:04

Kam s nimi přes den....

Když máte jedno dítě - vyřešíte dvěma postýlkami nebo dočasně košíkem. V jedné spí a v druhé je přes den s vámi. S dvojčaty to jde jen do té doby, dokud si (jako u nás) nezačali zkoumat pěstí obličeje a když jeden druhému začali dumlat palec, tak bylo rozhodnuto (cca 2 měsících). Dlouho jsem pátrala a nakonec vymyslela- pořídili jsme dřevěnou ohrádku (cca 1x1m) s polohovacím dnem. Má tři polohy, jednu cca 25 cm od okraje. Ideální pro "ležáky" . Ušila jsem do ní deku (vycpala vatelínem a prošila), koupila v IKEA mantinel a ušila kapsář na drobnosti - máme v něm bryndáky, pleny i mastičku (když např v noci u krmení přebalujeme, je to příjemnější nez v koupelně), hračky atd.

Přes den jsou částečně v ní, hrají si a  spí  v ní. Až budou spát už jen 1 x denně a sedět, bude sloužit jako řádná ohrádka - dno půjde dolů.  Manžel vyrobil držáky na hračky. Jsou v ní opravdu spokojeni.

Další místo je hrací deka. Koupili jsme ji ale moc brzo, děsil je volný prostor - nechtěli tam být. Ani když jsme si k nim lehli. Pro dvojčata jsem vybrala deku s rozměrem 1m x 1,5m. Ve 4 měsících si deku začínají užívat, ale stále to není favorit. Pod ní mám ještě pěnové čtverce, aby jim nebyla zima od podlahy.