Chůze a obuv

06.10.2020 11:26

Tak dlouho očekávaná chůze nakonec přišla. A s ní i otázka botů a bačkůrek. Vzhledem k tomu, že noha se vyvíjí , tak jsme neváhali nakupovat nové boty. Přeci jen když bude bota již nošená, noha se začne takto nošené botě přizpůsobovat  a může to být na škodu rostoucí noze.

 

Bačkůrky : volili jsme z HP Čechtín - trochu nostalgie a trochu i z důvodu že mají zdravotní atest. První bačkůrky byly s pevným opatkem a na přezku. Šněrovací jsme nevolili- zašněrovat 4 nohy je prostě moc . Vybíráme vždy různé vzory - alepoň podle papučí je pak od sebe rozeznali ve školce.

 

Boty: první boty jsme kupovali v obchodě osobně. Byl to běs. Tyrani nebyli zvyklí být v obchodě, čekat, nazouvat, zouvat...zkoušet, držet....no prostě očistec. A ještě samozřejmě jsme chtěli dvoje stejné... To byla naše poslední návšteva obchodu s botami. Od té doby 4 x ročně nakupuji boty ve stejném obchodě, stejnou značku, jen čísla posouvám a samozřejmě platím stále vyšší a vyšší částku. Občas kupuji ve slevě i do "foroty".  S ohledem na stejnou značku nemusím řešit, zda číslo odpovídá velikosti anebo mají jinak. Moje zkušenost je nejlepší se značkou Superfit. Bota je vždy opravdu lehká a teplá. Podrážka je ohebná, takže umožní odvalování nohy od podložky - fyziologický pohyb chodidla.  Stélka je vyjímací a tudíž vyměnitelná. Přežijí i praní v pračce, když se stane malér a vaše děti, stejně jako moje, na chvíli zmizí z dohledu a já je najdu radostně snožmo skákat do bahna. Pak už pravda nebyly to boty na neděli, ale pořád sloužily.

 

 

Velikost boty: říká se tomu nadměrek a měl by být cca 12 mm. Obujte dítěti botu, pošoupněte mu nohu dopředu a pokud se Vám mezi patu a opatek boty vejde prst, tak je to ok.